Ако се стигне до изпращане жива сила в Украйна, аз ще

...
Ако се стигне до изпращане жива сила в Украйна, аз ще
Коментари Харесай

Български президент излиза на площада! Къде е драмата

" Ако се стигне до изпращане жива мощ в Украйна, аз ще съм един от първите първият, който ще излязат, както 1999-а година, на площада. Това е война сред съседи, близки по кръв с нас. Ние нямаме място там! "

Това съобщи в изявление за БНР Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012 г.) 
-->
" Не бих желал това да се случва. Не поисквам на никой български общественик да посреща починали български войски. "

" Ще си разреша да напомня, въпреки и без възторг, че съм един от тези, които подписаха договорите за участието на България в Европейски Съюз и указа за участието в НАТО.

Не знам дали като Стамболийски няма да се наложи да счупя, въпреки и с по-късна дата, писалката. Винаги съм бил срещу това да се опитваме да връщаме лентата на историята обратно. Но не са по-големи европейци от нас. Ние просто разбираме нашето партньорство, съюзническите връзки по друг метод – не непременно ", сподели Първанов.

Има случаи, в които България би трябвало да резервира своята отдалеченост. Има случаи, в които сме били ангажирани, хвърляли сме дори и жива мощ. Да не си помислят да го вършат в този момент! Присъствието на тази персона като министър на войната (Тодор Тагарев – бел. ред.), не е неточност на езика, ме изпълва с съмнения. Чух изказвания на ястреби отдясно, които споделят тъкмо това. "

Запитан какво свързва бъдещите ръководещи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и какъв брой кардинална е тяхната коалиция, Георги Първанов изтъкна:

" Без подозрение, това е нещо, което се случва поради общия интерес, който не е политически, не народен. Той е стеснен, личностен и може би тяснопартиен, на двете обединения. Вероятно има, както те самите признават, и чувствителен външен напън. Това направи допустимо събирането на две непримирими до скоро обединения.

Ние дори не може да позволяваме, да се досещаме какъв брой може да е мощен този външен напън. Това, че си го признават пътем пред подобен необятен конгрес като този на Политическа партия, е задоволително показателно. "

" Когато се формираше обединението (тройната коалиция сред Национална движение „Симеон Втори", Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи – бел. ред.), отново имаше барикади пред трибуната на Народното събрание, отново имаше конфликти, дори и физически.

Но водачеството – и царят, и Доган бяха хора, с които може да се схванеш. Твърдя, че това беше най-хубавата коалиция във времето на прехода ", подчерта Георги Първанов и заявява, че по негово време не е имало никакъв опит за напън " нито от президент, нито от министър-председател, още по-малко от посолство ".

" Това просто беше неприемливо. Не единствено за службите. Дори когато грешахме, ние си носехме отговорност. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР